Thanks Thanks:  0

Thread: Trying to delay Nestopia for full Fade

Results 1 to 11 of 11
  1. Collapse Details
    Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #1
    Senior Member MydknyteStyrm's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    164
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site
    Probelm is, my Nestopia loads up faster than the Fade has time to complete. The game I am using is Legend Of Zelda, which has music immediately when you "turn on" the emulator.

    Fade In Settings:
    Enabled - True
    DefaultAnimateFadeIn
    Duration - 500
    Delay - 3000
    Exit Delay - 500
    Play Sounds - True

    What I would like to achieve for this emulator is have it load up once the FadeIn has completed or at least near completion.
    Am I missing something? Thanks!
     

  2. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #2
    Senior Member Dime333's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    May 2014
    Posts
    556
    You're using bezels, right? I bet it works if you turn off the bezels. I have also noticed this issue.
     

  3. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #3
    Senior Member MydknyteStyrm's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    164
    Correct. Iím using a Bezel for Nestopia. Is it basically use one or none, and is there a fix around?


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  4. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #4
    Senior Member Dime333's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    May 2014
    Posts
    556
    I don't think there is. I think it works if you use retroarch instead.
     

  5. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #5
    Senior Member tonesmalone's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    725
    Exit delay.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  6. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #6
    Senior Member Dime333's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    May 2014
    Posts
    556
    No. That doesn't fix the issue.
     

  7. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #7
    Senior Member tonesmalone's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    725
    Based on the settings in the OP it will. Itís gonna wait the time specified.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  8. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #8
    Senior Member tonesmalone's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    725
    Quote Originally Posted by MydknyteStyrm View Post
    Probelm is, my Nestopia loads up faster than the Fade has time to complete. The game I am using is Legend Of Zelda, which has music immediately when you "turn on" the emulator.

    Fade In Settings:
    Enabled - True
    DefaultAnimateFadeIn
    Duration - 500
    Delay - 3000
    Exit Delay - 500
    Play Sounds - True

    What I would like to achieve for this emulator is have it load up once the FadeIn has completed or at least near completion.
    Am I missing something? Thanks!
    Youíre making this happen with a 3 second delay + the exit delay.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  9. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #9
    Senior Member MydknyteStyrm's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by tonesmalone View Post
    Youíre making this happen with a 3 second delay + the exit delay.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Okay so let me see if I have this right

    The first delay (500) is the time it takes for the fade to ďfadeĒ up into photo.
    The second number (3000) 3 seconds, is the length of time it takes for the fade to stay on the screen.
    The last delay (500) is for how long it takes to leave the photo and start the emulator?

    Iím a bit confused on the three timings. What should they be? And when does th clock start? Once I click on the name in HS, and it starts to load, that should be the timing for the first fade.

    Ideally I want the fade to play out itís animation and a sound file I have, then go into the emulator.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  10. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #10
    Senior Member tonesmalone's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    725
    Set them to use_global and work your way up from there.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

  11. Collapse Details
    Re: Trying to delay Nestopia for full Fade 
    #11
    Senior Member MydknyteStyrm's Avatar
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    164
    Those settings are my global, Iím just changing them for NES because this only seems to happen with Nestopia. Iím just in the dark about which settings are for which in the Fade In, as well as understanding that do the FadeIn delays the emulator from starting up?


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •