Thread: Instruction Cards Causing Buttons to not Work

Results 1 to 7 of 7
  1. Collapse Details
    Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #1
    Junior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site
    Hey all,
    Sorry originally posted in a different section but realised it probably belonged here!!
    Have gotten instruction cards working for a few games (Street Fighters/Mortal Kombat etc) however when these are active my player 2 start button (mapped to "2" on my i-pac) doesn't work! All other buttons work fine. If I go into the settings for that game in MAME and highlight the player 2 start and hit enter to assign the button it dosent recognise it.
    If I turn the instruction cards off and do the same process the button is recognised and assigned.
    Has anyone else had this issue at all or know how to fix it?
    Cheers in advance
     

  2. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #2
    Senior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    144
    Quote Originally Posted by Hawkie316au View Post
    If I go into the settings for that game in MAME and highlight the player 2 start and hit enter to assign the button it dosent recognise it.
    If I turn the instruction cards off and do the same process the button is recognised
    Cheers in advance
    So you are using Mame Artwork or RL bezels???

    Sent from my SM-A520W using Tapatalk
     

  3. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #3
    Junior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Spawk View Post
    So you are using Mame Artwork or RL bezels???

    Sent from my SM-A520W using Tapatalk
    Hey Spawk, using RL bezels (instruction cards).
     

  4. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #4
    Senior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    144
    Ok not sure how it can affect other buttons then. They toggle on off ok? What button do you have set for the toggle?

    Sent from my SM-A520W using Tapatalk
     

  5. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #5
    Junior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5
    Hi Spawk, the toggle on/off is set as LSHIFT&2 as per the attached. Honestly haven't actually tried turning them off while in MAME.
    Attached Images Attached Images
     

  6. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #6
    Senior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    144
    Sorry, never got notification of response!

    Anyway, if they are RL bezels, there is nothing to turn off in mame.

    Maybe it is because you include KBD 2 in your toggle... which is 2 player start.

    Have you tried another key? Possibly a single keypress without a modifier (shift key)? Just to see if it works.

    Sent from my SM-A520W using Tapatalk
     

  7. Collapse Details
    Re: Instruction Cards Causing Buttons to not Work 
    #7
    Junior Member
    MainSecondary
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5
    Hi Spawk, thanks mate that did the trick, actually just disabled the hotkey for it and its working now. Thanks for the help
     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •